.: Rakodógép bérlése - Fuvarosklub - megbízható fuvarozók :.

A jók a jókkal tudnak a legjobbak lenni


Rakodógép bérlése

A rakodógépek felhasználása igen sokrétű. Egy 1956. évi augusztusi híradóban még különlegességként számoltak be a lépegető rakodógépről, ma már azonban természetesnek számít, hogyha nagy tömegeket kell megmozgatni, akkor van gépi segítség is.

Az ilyen jellegű gépek megvásárlása azonban akár több millió forintba is kerülhet. Ha nem szeretnénk ennyit költeni rá, van más lehetőség, mégpedig a rakodógép bérlés. Ebben a cikkben ezzel a témával foglalkozunk, előbb azonban néhány szó, milyen rakodógépek vannak.

Rakodógép fajták

Az első csoportosítás alapján a rakodógépek háromfélék lehetnek: magajárók (vagy más szóval önjárók), vontatottak és traktorra szereltek. Ezt a felosztást aligha szükséges elmagyarázni. Egy másik felosztás azonban több értelmezést kíván.

A második csoportosítás alapja a rakodógépek funkciója. Funkcionális szempontból két nagy csoportra oszthatjuk a rakodógépeket:

  1. forgórakodók
  2. homlokrakodók

A forgórakodók segítségével, ahogyan az elnevezése is tükrözi, forgó munkaműveleteket és térbeli emelési műveleteket végeznek. A sorrendben második pedig a síkbeli emelési műveletet végző és járószerkezeti helyváltoztatású homlokrakodók.

Már ez a két felosztás is mutatja, az idők során mennyire differenciálódtak a rakodógépek az egyes feladatok szerint. Időt és energiát spórolhatunk meg azzal, ha megfelelő rakodógépet használunk, olyat, ami az adott elvégzendő feladathoz a leginkább passzol. Ha nincs lehetőségünk megvásárolni ezt a bizonyos gépet, akkor még mindig ott szerepel lehetőségként a rakodógép bérlés.

Rakodógép bérlés

A rakodógép bérlés árak természetesen a gép típusától függnek leginkább. Mármint attól, milyen feladatokat lehet velük elvégezni.

A teherbírás az egyik tényező, ami számít az árak meghatározásában. Ezen kívül fontos még, hogy milyen magasságra tudja emelni a rakodnivalót, és hogy ezen a maximális magasságon mennyi a teherbírása a gépnek. Mivel pedig egy-egy ilyen gép nemcsak magasságba emeli a megmozgatandó anyagot, hanem karja akár ki is nyúlik vele, ezért ez a maximális kinyúlás is fontos paramétere a rakodógépeknek.

Miért dobna ki több százezer forintot, vagy akár milliókat, ha csak egy két rakodási feladatot szeretne elvégezni? Kérjen ajánlatot egy kattintással több vállalkozótól, akik ilyen rakodógépekkel foglalkoznak. Nézze meg a listát, és válasszon megbízható rakodógép fuvarost!