.: Beton árak - Fuvarosklub - megbízható fuvarozók :.

A jók a jókkal tudnak a legjobbak lenni


Beton árak

A beton az egyik legnépszerűbb anyag, amit az építkezésben használnak, és nemcsak korunkban (a beton első írásos említése i. sz. 27-ből való).

A beton olyan mesterséges kő, ami folyékony állapotban rendkívül jól formálható. Vízből, cementből és különböző adalékanyagokból keverik ki, és rengeteg területen lehetséges az alkalmazása.

Beton árak

Mivel a beton árak (és a betonszállítás árak nem különben) rendkívül sok tényezőtől függnek, ezért fölösleges lenne konkrét árakról cikkezni. Ezért inkább azokat a fő tényezőket soroljuk fel, melyek döntően befolyásolják a beton árak nagyságát. Beton szállítás árak kapcsán érdemes megnézni a folyékony beton szállítás listát, mivel itt egy kattintással kérhet több fuvarostól árajánlatot.

Folyékony beton, friss beton

A friss beton egyik fontos ismérve annak konzisztenciája, ami a friss beton képlékenységét mutató mennyiség Ez alapján a beton lehet földnedves (FN), kissé képlékeny (KK), képlékeny (K) vagy folyós (F).

A beton szállítás eltérő konzisztenciájú betonoknál eltérő lehet. A földnedves betont általában elégséges billenős teherautóval szállítani. Az ennél képlékenyebbeket már sokkal inkább érdemes mixerautóban (más néven betonmixer vagy mixer) szállítani, mivel ezeket folyamatosan keverni kell, hogy ne romoljon a beton minősége.

A speciális szállítóeszköz mixerdobját olyan fordulatszámon tartják, ami megakadályozza a beton megkötését. Folyamatos keverés mellett még a képlékenyebb betonok is minőségromlás nélkül szállíthatók.

Az időtényező rendkívül fontos a betonszállításnál is, még hatványozottabban, mint a többi fuvaros munkánál. A friss betont ugyanis a keveréstől számított legalább 3 órán belül fel kell használni. Mivel a beton kötése a keveréssel egy időben megindul, ezért nemcsak keverni kell folyamatosan, hanem időközönként hígítani is, hogy megtartsa a megfelelő képlékenységét. A három óránál tovább szállított betonnál fennáll a minőségromlás veszélye.

Megbízható partner folyékony beton szállításánál

Mint már említettük az időtényező rendkívül fontos a betonszállításnál, ezért fontos, hogy megbízható céget válasszon erre a feladatra. Időt és energiát spórol, ha a betonszállítók listájából választ. Így garantáltan elégedett lesz az általuk nyújtott szolgáltatással.