.: Élőállat szállítás vizsga - Fuvarosklub - megbízható fuvarozók :.

A jók a jókkal tudnak a legjobbak lenni


Élőállat szállítás vizsga

Az élőállat szállítás vizsga témájában az interneten fellelhető anyagok kevés információt nyújtanak. Ez a cikk arra hivatott, hogy ezeket összegyűjtse, segítve ezzel az élőállat szállítás terén érdeklődőket.

Mi előzi meg az élőállat szállítás vizsgát?

A élőállat szállítás engedély kiállításának feltétele az élőállat szállítás vizsga letétele, amit egy tanfolyam előz meg. A képzésről és a vizsgáról a 88/2008. (VII. 18.) FVM rendeletből tájékozódhatunk. A képzést és a vizsgáztatást egyaránt az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság szervezi és végzi. Eredményes vizsga esetén az előbb említett szervezet adja ki a képzési bizonyítványt is.

Ezt a bizonyítványt alap esetben 5 évre állítják ki és hatálya egy adott fajra vagy fajcsoportra korlátozható. Amennyiben szabálysértést követ el a képesítési bizonyítvány tulajdonosa, úgy az új élőállat szállítás vizsga letételére kötelezhető, vagy akár el is tilthatják ettől a tevékenységtől (az eltiltás időtartama maximum 1 év).

Az élőállat szállítás vizsga hogyanja

A képzés tartalmát illetően az Európai Unió Tanácsának 2005/1/EK rendelete ad iránylevet, amely letölthető a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapjáról.

Ennek értelmében az élőállat szállítás vizsga letétele előtti tanfolyamnak tartalmaznia kell legalább az állatok szállítás közbeni védelmével kapcsolatos jogszabályokat (főleg műszaki és közigazgatási vonatkozásait), valamint az alábbiakat:

  • állatpszichológia – ezzel kapcsolatban főleg az állatok ívási és táplálkozási szükségletei, viselkedése és a stressz fogalma;
  • az állatgondozás gyakorlati vonatkozásai;
  • a járművezetői magatartás hatása a szállított állatok jólétére és a hús minőségére;
  • az állatok sürgősségi ellátása;
  • biztonsági megfontolások az állatok gondozószemélyzete számára.

Élőállat szállítás megbízható kézben

Szeretné, ha állatai biztos kezekben lennének? Van megoldás! Válasszon megbízható élőállat szállító vállalkozót.

Ha gyorsan és egyszerűen szeretne több élőállat szállítással foglalkozó cégtől árajánlatot kapni, nézze meg az ezzel foglalkozó, megbízható vállalkozások listáját. Válasszon megbízható élőállat szállító vállalkozót.