.: Költöztetés, lomtalanítás kéz a kézben - Fuvarosklub - megbízható fuvarozók :.

A jók a jókkal tudnak a legjobbak lenni


Költöztetés, lomtalanítás kéz a kézben

Hogy a költöztetés lomtalanítás miért járnak sokszor kéz a kézben? Aki túl van már nagyobb költözésen, az valószínűleg tudja a választ. Aki azonban előtte áll, az is megtapasztalja, de érdemes előre informálódni.

Költöztetés, lomtalanítás – miért járnak együtt?

A válasz tulajdonképpen nagyon egyszerű. A költöztetés és lomtalanítás azért járnak kéz a kézben, mert mi emberek szeretünk sok mindent felhalmozni és sokáig tárolni. Ha azonban egy nagyobb változásra kerül sor, ilyen például a költözés is, akkor könnyebben rászánjuk magunkat arra, hogy megszabaduljunk a már rég nem használt, elromlott, vagy megunt berendezésektől, tárgyaktól, eszközöktől, ruháktól.

Lomtalanításra költöztetésnél azért is lehet szükség, mert az új helyen már nem biztos, hogy szükség van a régi helyen még praktikus tárgyakra: vagy mert nem passzol az új helyre, vagy mert feleslegessé vált.

Emellett az sem mellékes, hogy a költöztetésnél mennyi berendezést kell elszállíttatni az új helyre.

Ingyenes és fizetős lomtalanítás

Budapesten a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. évente egyszer ingyenes lomtalanítást tart (lomtalanítás 2014 budapest). Saját lakóhelyünkön érdemes érdeklődni, van-e ilyen lehetőség, és ha igen, mikor tartják. Ha még pont a költöztetés dátuma előtt esedékes a helyi lomtalanítás, akkor szerencsénk van. Ha azonban nem, akkor más megoldásra van szükség.

Nagyon sok költöztető cég vállal lomtalanítást is. Sőt, vannak külön erre szakosodott fuvarozók is. Ha egy költöztető céget megbízunk berendezéseink szállításával, akkor kézenfekvő ugyanazzal a vállalattal intézni a lomtalanítást is. Érdemes erről is megkérdezni a költöztető céget, amikor árajánlatot kérünk.

Garázsvásár, avagy lomtalanítás másképp

Manapság nagyon elterjedtek a garázsvásárok. Ez annyit jelent, hogy a már megunt, vagy számunkra fölösleges, de még használható tárgyainkat továbbadjuk másoknak. Ennek egyik alternatívája lehet az is, hogy nem pénzért, hanem valamilyen cseretárgyért adunk tovább egy-egy berendezésen, vagy ruhadarabon.

Költöztetés, lomtalanítás – egyszerű árajánlat kérés

Időt és energiát takaríthat meg, ha a Fuvaros Klub tagjaitól kér árajánlatot. Az ajánlatkérést egyidejűleg el tudja küldeni a költöztető cégek listáján szereplő összes vállalkozónak. Önnek csak a beérkezett árajánlatokat kell megnéznie, és kiválasztania a legmegfelelőbbet.